Raad ontevreden met aanpak regionale bereikbaarheid


Meer ambitie is nodig, was de kernboodschap.

Het regionale project Bereikbaarheid Zuid-Kennemerland stond als enige inhoudelijke onderwerp op de agenda van de raad van 19 april. Het werd een bespreking waarin alle raadsfracties verwoordden dat er te weinig bereikt wordt; ook het jaarplan 2017 laat weinig ambities zien. Veel overleg en
onderzoek, veel kleine projecten, maar de wezenlijke keuzes worden vermeden, zo werd gesteld. VVD-er Hendriks kaartte daarnaast aan dat er regionaal niet met een mond wordt gesproken, gezien de reacties van individuele gemeenten op bepaalde wegenprojecten (bijv. de Duinpolderweg).

Sociaal Zandvoort was van meet af aan al tegen het project. De andere partijen vonden elkaar in een aanpassing van het besluit om in te stemmen met het jaarplan 2017. De raad voegde daaraan toe:

* de oproep om met de metropoolregio Amsterdam samen op te trekken, ook om rijksgelden binnen te halen, en
* de oproep om op meer ambitie te tonen door grotere projecten op te pakken (Mariatunnel, Oostelijke ring rondom de agglomeratie Haarlem en de Schiphol-Amerikaweg).

Wethouder Challik beschouwde de opvatting van de raad als een steun in de rug en wilde die graag in de regio uitdragen.

16-04-19 Joop Berendsen wordt geA fA-nstalleerd

Installatie J. Berendsen als tijdelijk raadslid
Bij de aanvang van de vergadering werd de heer J. Berendsen (op de foto rechts) geinstalleerd als raadslid voor de fractie van de Ouderenpartij Zandvoort. Hij vervangt gedurende zestien weken de heer B. de Vries, die om medische redenen tijdelijk ontslag heeft gevraagd en gekregen.