Nieuw programma: Muziektestament

Nieuw programma: Muziektestament

Artiesten leggen dierbaarste liedje vast bij muzieknotaris

14 april 2016

In het nieuwe programma Muziektestament vertellen bekende NoordHollanders in een persoonlijk verhaal over hun meest favoriete muziek aan de hand van belangrijke momenten in hun leven.

Als muzieknotaris duikt Ron Brandsteder vanaf woensdag 20 april wekelijks in de persoonlijke herinneringen van een gerenommeerde muziek- en theatercoryfee uit Noord-Holland. In de eerste aflevering is dat Edsilia Rombley. Hij praat bij haar thuis over memorabele levensmomenten, favoriete muziek en uitgesproken muzikale voorkeuren.

Waar mogelijk omlijst de gast zelf op muzikale wijze zijn of haar keuzes, onder andere door sfeerbeelden in de vorm van films of videoclips van de artiest zelf en met beelden die de gast in een bepaalde periode sterk hebben beïnvloed.

Tijdens een zoektocht langs de platen- en cd kast, fotoalbums en relikwieën,daagt de muzieknotaris zijn gast uit om anekdotes en herinneringen te vertellen die per tijdsperiode de meeste indruk bij hem of haar hebben achtergelaten.

In de slotfase van Muziektestament wordt door de muzieknotaris aan de gast gevraagd om uit de in het programma genoemde titels een ultieme nummer één te kiezen. Dit muziekstuk, dat de gast het meest van allen heeft beïnvloed, wordt door de muzieknotaris officieel vastgelegd in het 'Nationale Muziektestament'.

Muziektestament wordt gepresenteerd door Ron Brandsteder en is vanaf 20 april 2016 te zien op NH(voorheen rtvnh). De serie bestaat uit zes afleveringen (vierentwintig minuten per aflevering).

In elke aflevering staat een bekende Noord-Hollander centraal:

Edsilia Rombley - 20 april

Ellen ten Damme - 27 april

André van Duin - 4 mei

Louis van Dijk -11 mei

Mathilde Santing - 18 mei

Ernst Daniël Smid - 25 mei