Leren van de geschiedenis. Hoe doe je dat? | Filosofieworkshop door filosoof Paul Bakker (Workshop) - Radboud Universiteit

woensdag 20 april 2016

Tijd 19:30 tot 21:30

Locatie De Lindenberg - Blue Room, Ridderstraat 23, Nijmegen

Organisator(s) Radboud Reflects

Spreker Filosoof Paul Bakker

Beschrijving

Bril en Boek - Foto door Konstantin Kirillov

Inschrijven

Het verleden herhaalt zich nooit en de toekomst is altijd complexer dan we denken. Lessen uit het verleden zijn dan ook van beperkte waarde, vindt filosoof Paul Bakker. Het heeft geen zin om steeds achteruit te kijken, maar we moeten ons richten op de toekomst.

Dit betekent natuurlijk niet dat we het verleden zomaar moeten negeren - kunnen we leren van de geschiedenis? In een kleine groep ga je met de andere deelnemers nadenken over deze vraag.

Paul Bakker leert je om je eigen ervaringen over dit thema te verbinden met filosofische theorie. Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet.

Hoe doe je dat? is een serie denkworkshops waarin je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema's zoals vriendschap, werk, liefde en vakantie.

Deelname

Deelname kost EUR 5,- | Alumnipashouders van de RU EUR 4,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis

Inschrijven

Paul Bakker

Paul Bakker is hoogleraar Middeleeuwse filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij is vooral geinteresseerd in wetenschapsfilosofie en de geschiedenis van het denken over de ziel.