OMWB in gesprek met Raads- en Statenleden

19.04.2016

De OMWB brengt met een gericht actieplan haar *Huis op Orde* en neemt het bestuur, Raads- en Statenleden mee in dit proces.

Interim-directeur Yvonne van Delft geeft tekst en uitlegDe dienst is immers een gemeenschappelijke regeling van alle 27 gemeentes in Midden- en West-Brabant en de provincie Noord-Brabant. In februari zijn de Raads- en Statenleden bijgepraat over de oorzaken en achtergronden van de financiele situatie waarin de OMWB zich op dit moment bevindt. In april praten we in kleinere geledingen met hen verder over de oplossingsrichtingen die de OMWB in haar begrotingen 2016-2017 en haar jaarrekening 2015 heeft verwerkt. De ruime aanwezigheid van de leden toont een gevoel van betrokkenheid.

Toekomstbestendige bedrijfsvoering

Dat de directie nu kiest voor openheid wordt door de Raads- en Statenleden gewaardeerd. Tot voor kort was de aansturing van de organisatie een black box. Daar baalden veel leden van en dat was niet goed voor het vertrouwen. Directeur a.i. Yvonne van Delft: `We geven nu inzicht en nemen de leden mee in alles wat er speelt. Als de begroting en jaarrekening worden vastgesteld, zijn we een grote stap verder. Die vormen de basis vormen voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering.'