Kinderen Instagrammen komende EU-vergaderingen

woensdag 20 april 2016 17:12 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Stichting Free Press Unlimited

Tijdens de komende twee bijeenkomsten in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam mogen kinderen voor een dag het Instagram-account @EU2016NL overnemen. De vier kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen zo tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie als journalisten een kijkje in de keuken van de Europese Unie nemen. De aanstaande takeovers zijn tijdens de Hoofdstedenconferentie op 21 april en de vergadering van de Europese ministers van Financien (Ecofin) op 22 en 23 april.

De organisatie en begeleiding is in handen van Free Press Unlimited. De kinderen nemen voor een dag het Instagram-account @EU2016NL over en krijgen onder begeleiding van Free Press Unlimited en hun leerkracht als reporters niet alleen een blik achter de schermen van deze bijeenkomsten, maar hebben ook de gelegenheid om kritische vragen te stellen.

Op 20 en 21 april ontvangt burgemeester Van der Laan collega-burgemeesters uit hoofdsteden van de EU-lidstaten in Amsterdam. Zij komen op 21 april samen in het Scheepvaartmuseum voor de 5e editie van de Hoofdstedenconferentie. Tijdens deze conferentie gaan de burgemeesters in gesprek met Eurocommissaris Cretu (Regionaal en Stedelijk Beleid) over concrete thema's die een uitdaging vormen voor grote steden. Onderwerpen die aan bod komen zijn vluchtelingen, radicalisering, huisvesting, mobiliteit en luchtkwaliteit. Minister Plasterk van BZK sluit de conferentie af.

Op 22 en 23 april komen de ministers van Economische en Financiele zaken samen voor de Ecofin. Deze raad wordt voorgezeten door minister van Financien Jeroen Dijsselbloem. Er zal gesproken worden over economisch beleid, belastingen en de financiele sector.

*

*

*

*