April = Stemmaand voor de L1mbo Top 100 van 2016


De traditie van de L1mbo Top 100 begint in 1997 als toenmalig eindredacteur nieuws Karel Siebers een idee zoekt om Hemelvaartsdag een originele invulling te geven. Inmiddels is L1 toe aan de 20ste editie van dit evenement.

De elf uur durende radio-uitzending op Hemelvaartsdag begint op 5 mei om 9:00 uur. Het programma wordt vanuit de studio gepresenteerd.

Presentatoren Tom Doesborg, Tim op het Broek, Henk Hover en Ruud Kleinen nemen afwisselend achter de microfoon plaats. Vlak voor 19:00 uur wordt de nummer 1 bekend gemaakt.

Ook dit jaar kan er weer uitsluitend via internet gestemd worden via www.L1.nl/top100

IFrame

Inmiddels heeft de redactie van de L1mbo Top 100 de keuzelijst wederom uitgebreid. We begonnen ooit met een lijst van 600 liedjes, maar ook in 2016 is de lijst weer aangevuld tot dik 2300 titels", zo vertelt samensteller Henk Hover.

"De lijst is aangevuld met recent materiaal en met liedjes die in de voorgaande jaren uit de lijst verdwenen waren. Uit zo'n lijst moet het niet zo lastig zijn om favorieten te kiezen. De afwisseling in Top 100 kan hierdoor alleen maar groeien."Ook dit jaar is een groot deel van de
radio-uitzending te volgen op L1 TV. "We hebben bij L1 natuurlijk een enorm videoclip-archief. We proberen zoveel mogelijk clips van liedjes uit de lijst op TV te laten zien." zo vertelt een enthousiaste Henk Hover.

Het liedje Geneet van 't laeve van Sjef Diederen krijgt ook dit jaar weer een aparte status binnen de L1mbo Top 100. Na zeven maal op de hoogste plek geeindigd te zijn (2001 t/m 2004 en 2008 t/m 2010) wordt het liedje weer symbolisch boven de wedstrijd geplaatst.

De prijs die hoort bij de hoogste notering in de L1mbo Top 100 heeft een paar jaar geleden de naam `Geneet van 't Laeve Award' gekregen. In 2010 en 2011 jaar won zangduo Thei en Marij deze prijs. In recente interviews noemen ze dit een hoogtepunt in hun 25-jarige carriere. Inmiddels is Jack
Vinders al drie jaar op rij winnaar van de prestigieuze award met het nummer d'r Kloon.

Stemmen kan gedurende de hele maand april. In totaal moet er op 10 liedjes gestemd worden, niet meer en niet minder. Daarbij mag een artiest niet meer dan 2 keer voorkomen. Stemmers mogen ook suggesties leveren voor liedjes die niet op de groslijst voorkomen. Stemmen kan via www.L1.nl/Top100