Feestelijke ingebruikname nieuwe Stadsbus Meppel


Op donderdag 21 april jl. is de nieuwe Stadsbus Meppel symbolisch in gebruik genomen. De nieuwe Stadsbus heeft een herkenbaar uiterlijk, een lage instap en biedt voordelig en gebruiksvriendelijk stadsvervoer voor iedereen, inclusief Wmo-pashouders en leerlingen.

De ervaringen van de eerste maanden hebben geleid tot een aantal tips van het Reizigersplatform en daarmee verbeteringen en wijzigingen.

Wethouder Roelof Pieter Koning roept iedereen op om gebruik te maken van de Stadsbus: Met deze herkenbare bus met lage instap en de verbeteringen en wijzigingen voorzien we nu nog beter in de behoefte van de reizigers. Het is voordelig stadsvervoer voor iedereen!

Actieweek: reizen voor 1 euro en gratis koffie/thee met tompouce

Om de te aanschaf van de nieuwe bussen en de verbeteringen te vieren kan iedereen van donderdag 21 t/m zaterdag 30 april voor 1 euro instappen en krijgt men in de bus een extra kaartje voor een gratis kopje koffie/thee en een tompouce bij de HEMA.

Verbeteringen en wijzigingenstadsbus

In overleg met het Reizigersplatform zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

* Twee nieuwe Stadsbussen met lage instap en ruimte voor hulpmiddelen;
* Betere herkenbaarheid van de Stadsbus Meppel;
* Verbeterde route waarbij 3 keer in het uur het treinstation wordt aangedaan;
* Rijtijden van de bus zijn aangepast op de vertrektijden van de trein naar Zwolle;
* Route naar de Koedijkslanden verloopt weer via de Schuttevaarstraat;
* Ook met OV-chipkaart kunt u nu rijden voor een euro;
* Gastheren en -dames van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur in de Stadsbus.

Stadsbus Meppel is regulier stads- en doelgroepenvervoer

Sinds 14 december 2015 rijdt de Stadsbus door Meppel. Een samenwerkingsinitiatief van gemeente Meppel, Connexxion, Reestmond, Leer Werk Centrum en Welzijn Mensenwerk. De stadsbus biedt voordelig en gebruiksvriendelijk gecombineerd stadsvervoer voor iedereen, inclusief Wmo-pashouders en
leerlingen. Het is een pilot voor twee jaar, met de bedoeling dat Wmo-pashouders hiervan zoveel mogelijk gebruik maken. Omdat het een combinatie is van regulier stadsvervoer en doelgroepenvervoer, reizen er van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-16.00 uur gastheren- en dames mee. Zij helpen
indien nodig bij het in- en uitstappen.

Meer informatie

Meer informatie zoals routekaart en dienstregeling van de Stadsbus Meppel is te vinden op www.stadsbusmeppel.nl of via (088) 3394780.