Raad stelt Cultuuragenda 2016-2020 vast


Gepubliceerd op: 21 april 2016
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 20 april 2016 de Cultuuragenda 2016-2020 vastgesteld. Dit nieuwe beleid is opgesteld in overleg met de culturele instellingen in de stad.

Nieuw beleid

Het cultuurbeleid van de gemeente Amstelveen was verouderd en moest worden geactualiseerd. Daarbij is rekening gehouden met de bezuiniging van EUR 600.000,- op cultuur die de gemeenteraad eerder had opgelegd.

In het nieuwe cultuurbeleid wordt ingezet op vergroting van de samenwerking tussen de culturele instellingen en op de artistieke, economische en maatschappelijke waarde van cultuur. Er moet meer verbinding worden gemaakt met andere sectoren, zoals de zorg en onderwijs. In de cultuuragenda
wordt hierin met name de nadruk gelegd op de culturele instellingen in de stad.

Bespreking raad

De raad wil dat de kunstenaars in onder meer de ateliergebouwen aan de Van Weerden Poelmanlaan en de Amsterdamseweg actief worden betrokken bij de verdere uitwerking. De samenwerkingsmogelijkheden binnen de sector en met andere sectoren moeten daarbij centraal staan. Een motie hiertoe van D66,
GroenLinks, CDA en PvdA werd unaniem door de raad aangenomen.

De raad wil ook dat laaggeletterden gestimuleerd worden in hun creatieve talentontwikkeling en begeleid worden bij onder andere het exposeren en verkopen van hun kunst. De raad nam een motie van BBA, VVD, GroenLinks en PvdA hierover aan.

Tijdens de bespreking van de cultuuragenda werd naar aanleiding van een motie van de SP ook stilgestaan bij de bezuinigingen bij de bibliotheek. Deze motie betrof de kwaliteit van de dienstverlening, de openingstijden en het personeelsbeleid van de bibliotheek. De motie kreeg geen steun van de
andere fracties. De ChristenUnie zwengelde met een motie de discussie aan over het draagvlak voor kunstuitingen in de Amstelveense samenleving. Deze motie is ingetrokken.

Video bespreking Cultuuragenda

Wilt u de bespreking van de Cultuuragenda 2016-2020 in de gemeenteraadsvergadering terugzien? Klik dan hier en kies agendapunt 12.

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl