Terugblik raadsvergadering 20 april 2016


Gepubliceerd op: 21 april 2016
Op woensdag 20 april vergaderde de gemeenteraad. De vergadering begon met de beediging van een raadslid en een burgerlid en stond daarna vooral in het teken van het nieuwe cultuurbeleid en de programmarekening 2015.

Besluiten gemeenteraad

De gemeenteraad heeft tijdens zijn vergadering de volgende besluiten genomen:

* De Cultuuragenda 2016-2020 is vastgesteld. Klik hier om daar meer over te lezen.
* De raad heeft de programmarekening 2015 voorlopig vastgesteld, met uitzondering van het sociale domein. Meer daarover leest u hier.
* Het beleid rondom enquetes over parkeerregulering Amstelveen 2016 is aangepast.
* De Verordening Werkwijze van de raad en de raadscommissies 2016 is vastgesteld. De bestaande regelingen waren verouderd en zijn geactualiseerd en van dubbelingen ontdaan.
* De raad heeft ingestemd met toetreding van gemeente De Ronde Venen tot de Gemeenschappelijke Regeling Amstelland-Meerlanden Overleg. Dit is een bestuurlijke samenwerking, bedoeld om de bestuurlijke samenhang in de zuidflank van de Metropoolregio Amsterdam te versterken.
* De raad heeft een voorziening getroffen voor het noodzakelijke funderingsherstel van enkele woningen aan de Amsterdamseweg.
* De raad is akkoord met de voorstellen voor het aanstellen van vaste medewerkers voor de uitvoering van taken in het sociaal domein en met een incidentele uitbreiding van het uitvoeringsbudget.
* Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden van een meerlaagse `park & ride' langs de Beneluxbaan in de buurt van een halte van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld bij Uilenstede of bij de hoek Zonnestein/Van Heuven Goedhardtlaan. Een dergelijke parkeervoorziening zou kunnen bijdragen aan
het verlagen van de parkeerdruk in de omliggende wijken. Een motie van D66, VVD, D66 en PvdA hiertoe is door de raad aangenomen.
* De raad wil dat winkels op zon- en feestdagen dezelfde openingstijden mogen hanteren als op andere dagen en dat branchevervaging wordt toegestaan. Ook moet worden onderzocht hoe kleine ondernemers ondersteund kunnen worden. De raad ziet de uitwerking van deze punten graag later dit jaar
terug. Een motie met deze strekking van D66, VVD, BBA en PvdA werd door de raad aanvaard.

Mondelinge vragen: McDonalds Zijdelweg

Groen Links stelde vragen over een uitspraak van de rechter in de zaak over de McDonalds aan de Zijdelweg. In deze uitspraak wordt de gemeenteraad gevraagd om binnen vier weken te verduidelijken wat de raad eerder in de startnotitie heeft besloten over de openstelling `s nachts. De wethouder
gaf aan dat er vanuit het college een brief wordt gestuurd naar de rechter met het verzoek tot uitstel van de behandelingstermijn. In de raadsvergadering van 15 juni zal het college een voorstel aan de raad voorleggen over verduidelijking van die passage.

Beedigingen en benoemingen

Bas van der End is beedigd als raadslid van de PvdA-fractie. Hij vervangt raadslid Petra van Mourik, die wegens ziekte het raadslidmaatschap tijdelijk niet kan invullen.

Ties Eigenhuis is beedigd als burgerlid van de CDA-fractie. Burgerleden ondersteunen de fracties en mogen deelnemen aan de vergaderingen van de raadscommissies die de besluitvorming in de raad voorbereiden.

Raadsleden Bas van der End (PvdA) en Gerard Hulsman (CDA) zijn benoemd tot lid van de rekeningencommissie.

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl