Twee Nieuwegeinse boerderijen genomineerd voor 'Boerderij van het Ja..


Twee Nieuwegeinse boerderijen genomineerd voor 'Boerderij van het Jaar'

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

donderdag, 21 april 2016

Uit de hele provincie Utrecht zijn boerderijen aangemeld voor deze verkiezing. Waaronder twee uit Nieuwegein aan de Overeindseweg 36 en 38. De deelnemende boerderijen zijn heel verschillend, van woonboerderij, kinderboerderij tot nog volop agrarisch in bedrijf.

Stemmen

Op de website www.utrechtsteboerderijen.nl kunnen bezoekers aangeven of de boerderij wat hen betreft een kanshebber is. Deskundigen van de Boerderijen Stichting Utrecht gaan vervolgens op pad om in de eerste ronde de boerderijen te bekijken en kiezen hieruit vier genomineerden. De vier
genomineerde boerderijen worden op 6 mei bekend gemaakt. Dan wordt de wedstrijd nog spannender. In de tweede ronde gaat een jury van externe deskundigen de vier genomineerden bezoeken. Tegelijkertijd kan het publiek stemmen wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Alle boerderijen zijn aangemeld door de wethouders van hun gemeente. Wethouder Johan Gadella heeft dus de twee Nieuwegeinse boerderijen aangedragen: "Met de nieuwe fietsbrug, plofsluis, fort Batterijen aan de Overeindseweg en Kasteel Heemstede liggen deze twee boerderijen in een bijzonder
mooie omgeving. Het is een unieke omgeving voor toeristen in het gebied van de nieuwe Hollandse Waterlinie, met volop fietsroutes en mogelijkheden voor recreatie".