Rijswijkse Raad van Jeugdambassadeurs direct actief in de Tweede Kam..


Gepubliceerd op: 21 april 2016, Laatst bewerkt op: 21 april 2016

Op 12 april installeerde wethouder Marloes Borsboom de Rijswijkse Raad van Jeugdambassadeurs. De tien kinderen van de Raad legden plechtig de gelofte af om de rechten van kinderen binnen en buiten hun school door te geven.

Acht dagen later, op 20 april, stond de Raad in de Tweede Kamer! Dit om namens alle schoolgenoten, de organisatie KinderrechtenNU en de gemeente Rijswijk de kersverse Kinderombudsman, Magrite Kalverboer, te feliciteren met haar installatie.

Delegatie van de jeugdambassadeurs bij Magrite Kalverboer (Foto: Serge Lichtenberg)Delegatie van de jeugdambassadeurs bij Magrite Kalverboer (Foto: Serge Lichtenberg)

De Kinderombudsman nam ruim de tijd om de Rijswijkse kinderen te laten vertellen over hun jeugdambassadeurschap. Ze bleek bekend met de Kinderrechtenchecklist en met de KinderMeldcode. Ook moedigde ze de kinderen aan om vooral door te gaan met het uitleggen van de Kinderrechtenchecklist op
school.

Het was een fijne kennismaking. En dat niet alleen: mevrouw Kalverboer en de Raad maken binnenkort een afspraak om verder te praten!

Zie ook

* Installatie Raad voor Jeugdambassadeurs gemeente Rijswijk

[IMG]

Dinsdagmiddag 12 april heeft wethouder Marloes Borsboom 10 bijzondere kinderen geinstalleerd voor de Raad van Jeugdambassadeurs. Deze 10 kinderen zijn gekozen vertegenwoordigers uit groep 7 van 8 verschillende basisscholen uit Rijswijk. De Raad van Jeugdambassadeurs zal het bestuur van
Rijswijk met raad en daad bijstaan!

* Deel Rijswijkse Raad van Jeugdambassadeurs direct actief in de Tweede Kamer! op Facebook
* Twitter