Sosjale hierwennings yn kantoarpan Ljouwert

In het voormalig kantoorpand aan de Oostergoweg 10 in Leeuwarden komen sociale huurwoningen. Voor de verbouwing stelt de provincie Fryslan circa EUR 38.000 subsidie beschikbaar. In het kantoorpand komen 14 appartementen in de sociale huur. Water Beheer B.V. is de projectontwikkelaar. De totale investering bedraagt circa EUR 1 miljoen. Men is al gestart met de verbouw. In de planning staat dat de verbouwing rond november 2016 is afgerond en dat de eerste bewoners er rond 1 december 2016 in kunnen.

De subsidie is afkomstig uit de Herbestemmingsregeling 2e tranche, die in de periode van 15 tot en met 31 december 2015 was opengesteld. Doel van de Herbestemmingsregeling is om het proces van de herbestemming, functiewijziging en verbouwing van bestaande ruimten zonder woonfunctie te versnellen. De bestaande ruimten worden omgezet naar wooneenheden in de geliberaliseerde huur of huurprojecten voor bijzondere doelgroepen. De Herbestemmingsregeling is onderdeel van het Aanvalsplan Woningmarkt.

Wurkje mei Fryslan

Het Aanvalsplan Woningmarkt hoort bij Wurkje mei Fryslan, het economische pakket van de provincie Fryslan. De provincie werkt aan een sterke economie, waar iedere inwoner van Fryslan profijt van heeft. Vandaag, maar ook in de toekomst. Kijk voor meer informatie op onze website: www.fryslan.frl/wurkje.