Bouw Smart Community gestart

Bouw Smart Community gestart

Oranjestad - Recent is het startsein gegeven voor de bouw van het project Smart Community Aruba (SCA), een duurzame woonwijk in Kibaima. In de woonwijk moeten na afronding verschillende energie- en waterbesparende middelen worden getest.

Dit officieel moment werd bijgewoond door de minister-president Mike Eman, de minister van Infrastructuur Benny Sevinger, de minister van Economische Zaken Mike de Meza en vertegenwoordigers van de partners in dit project.

Het innovatieve project SCA mag nu beginnen met de bouw van de duurzame woonwijk bestaande uit twintig woningen. Medio februari 2014 tekende TNO een samenwerkingsovereenkomst met verschillende partijen, waaronder Web, Elmar, Setar, Utillities Aruba, FCCA en de overheid voor de vorming van het zogenaamde Smart Community Aruba consortium. Het project gaat experimenteren met duurzame bouwtechnieken, smart technologieen, kleine windturbines, zonne-energie en de lokale energieopslag.

SCA biedt aan bedrijven en instituten, zowel lokaal als internationaal, een 'Open Innovation Platform' om hun innovatieve ideeen te testen en zich te vestigen in Aruba. Voor Aruba is het een belangrijke weg naar de vergaring van een volledige duurzame samenleving in het jaar 2020. Dit project zal tevens bijdragen aan het realiseren van een nieuwe economische pijler voor het eiland.

De verwachting is dat over 11 maanden de eerste woning zal worden opgeleverd.