Simone Joosten krijgt

21 april 2016 | NIEUWSBERICHT

Simone Joosten krijgt prijs voor onderzoek naar vaccin tegen tuberculose

Simone Joosten van de afdeling Infectieziekten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is in de prijzen gevallen. Zij won onlangs de Early Career Scientist Award van The Collaboration for TB Vaccine Discovery (CTVD).

Deze organisatie is een internationaal netwerk van wetenschappers en experts en is opgezet door de Bill & Melinda Gates Foundation. Het is gericht op het ontwikkelen van vaccins voor tuberculose. Joosten krijgt de prijs voor haar bijdrage hieraan.

LUMC'er wint de Jonge Onderzoekers Prijs

Chiel den Harder van de afdeling Radiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft onlangs de Jonge Onderzoekers Prijs (JOP) voor de beste wetenschappelijke presentatie gekregen van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica.

Hij kreeg de prijs voor een presentatie over 'Clinical Quality', een computersysteem waarmee automatisch de kwaliteit van de roentgenfoto's van patienten wordt gecontroleerd. Als de computer een foto van mindere kwaliteit waarneemt, geeft het apparaat dat aan. Den Harder ontwierp het systeem met klinische fysicus Pieternel van der Tol van de afdeling Radiologie.