CDA wil geen nieuwe 'Commissie voor de toekomst van de veehouderij'

21/04/2016CDA wil geen nieuwe 'Commissie voor de toekomst van de veehouderij'

Het CDA wil af van de commissie Nijpels. Daartoe deed CDA woordvoerder Jaco Geurts deze week een oproep aan staatssecretaris Van Dam van Landbouw.

Na de commissie Wijffels, van Doorn en Alders en de lopende commissies Rosenthal en Veerman en diverse uitvoeringsagenda's wordt er weer een nieuwe commissie ingesteld. Het is onduidelijk wat het nut en noodzaak van deze commissie is, naast de commissies die er al zijn en zijn geweest. Maar ook omdat het onduidelijk is wat nu de opdracht is van deze commissie.

CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts: "Het CDA ziet niets in deze commissie en haar opdracht. Telkens worden er nieuwe commissies opgericht zonder dat er echt oog is voor wat er speelt op het platteland. Het CDA ziet liever de verbinding tussen politiek en praktijk van onderaf uit het veld en niet van bovenaf opgelegd. Juist de sector zelf moet erbij betrokken worden als het gaat om de `toekomst van de veehouderij'."

Politieke jongerenorganisaties hebben samen een pamflet uitgegeven, `Voor de landbouw van later'. Het CDA stelt voor om samen met deze organisaties een aantal concrete punten uit te werken, om die met de land- en tuinbouwsector te bespreken.

Trefwoorden

* Commissie Nijpels * Jaco Geurts