Sector vermogensbeheer blijft groeien


6 tips voor een succesvolle vermogensbeheer startup

Amsterdam, 20160422 -- 'Vermogensbeheer' kan in verschillende zinsverbanden gebruikt worden. Toch is het zelfs voor experts lastig om precies de vinger te leggen op de definitie van vermogensbeheer.

Sinds het begin van de crisis in 2008 is het de enige sector die is gegroeid. Geïnteresseerd om zelf een vermogensbeheer startup te beginnen? Houd dan wel rekening met de volgende 6 punten:

1: Wacht niet af, maar neem het heft zelf in handen

Zorg dat je alles goed op orde hebt, van een goede, informatieve website tot een goede sales pitch. Een strak maatpak en wat gelikte visitekaartjes zijn niet voldoende. Zelfs wanneer je vanuit het niets begint, is het belangrijk om te zorgen dat je je zaakjes op orde hebt. Een onderdeel daarvan is het vermogen om potentiële klanten te overtuigen en te laten zien dat je weet waarover je praat. Natuurlijk is een goede website essentieel, aangezien nieuwe klanten hier direct naar kijken. Zorg naast een goede informatievoorziening dus ook voor een verzorgde uitstraling.

2. Verlies de realiteit niet uit het oog

Waarom moet je niet te hoog van de toren blazen? a) ze je waarschijnlijk niet zullen geloven, en b) de meeste mensen niet rijk geworden zijn door goedgelovig te zijn. Maak geen digitale beloften die uw analoge achterban niet waar kan maken. Een belangrijk onderdeel van succesvol vermogensbeheer is het waarborgen van het vermogen van uw klanten, dus blijf altijd het grote geheel zien en houdt de lange termijn in de gaten. Dertig jaar of meer is geen ongewoon tijdschema voor vermogensbeheer planning. Onthoudt dat.

3. Blijf up-to-date

Geloof het of niet, je hebt niet allerlei zware diploma’s op zak te hebben voor het vermogensbeheer wereldje. Een paar zouden waarschijnlijk geen kwaad kunnen, maar het is niet per se een noodzaak. Meerdere vermogensbeheerbedrijven zijn op vacaturegebied niet heel strikt qua ervaringseisen. Een voorbeeld is Fisher Investments, die vrij duidelijk zijn over dat punt op hun recruitment website waarin staat: 'Geen ervaring in de financiële dienstverlening nodig....'.

4. Vertrouwen kun je niet kopen maar moet je verdienen, dus verdien het!

Wees betrouwbaar: Je bent niet Gordon Gekko. Werk dus aan je persoonlijke en professionele integriteit. Je kunt nog zo gelikt over komen, wanneer klanten je niet vertrouwen kom je niet ver. Geef je aan iemand je bankgegevens en de sleutels van de kluis als je ze niet volledig kunt vertrouwen? Neem dit niet te licht op!

5. Geef ze je telefoonnummer

Vermogensbeheer klanten moeten weten dat je binnen een paar minuten klaar staat, zelfs als die paar minuten op een dinsdagavond om 11 uur is. Je kunt een miljoen van een klant beheren, en van een andere klant slechts 100.000 euro, maar het is belangrijk om beide klanten gelijkwaardig te behandelen en er voor ze te zijn. Dit is onderdeel van je werk.

6. Wees duidelijk met je cijfers

Weet je waar potentiële en bestaande klanten niet van houden? Verborgen kosten. Wees hier niet laks mee, en zorg altijd dat ze niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Wees van begin af aan duidelijk over prijzen en andere kosten. Leg deze van tevoren vast zodat hier achteraf geen onduidelijkheden over kunnen ontstaan. Volg deze regels en je bent al op de goede weg!