22-04-2016 Op zoek naar kunstenaars!


22-04-2016

Parkstad Limburg Prijs 2016

Op zaterdag 10 december wordt voor de zesde keer de Parkstad Limburg Prijs uitgereikt. Deze prijs is voor beeldend kunstenaars die een professionele kunstopleiding succesvol hebben afgerond, maximaal 35 jaar oud zijn en een (kunstzinnige) relatie hebben met Nederlands- of Belgisch Limburg.

De prijst bedraagt EUR 10.000 en de genomineerden, waaronder de winnaar, doen mee aan een tentoonstelling in SCHUNCK*. Deze expositie loopt van 10 december 2016 t/m 5 maart 2017.

Schrijf je nu in!

Ben of ken jij kunstenaar(s) die aan de criteria voldoen? Geef het door en schrijf je in! Mail naar info@parkstadlimburgprijs.nl - vermeld naam, adres, postcode, woonplaats.
Inschrijven kan tot 15 juni 2016.

Over de Parkstad Limburg Prijs

De Parkstad Limburg Prijs wordt een keer in de vier jaar uitgereikt door stichting Promotie Limburgse Kunstenaars. Deze stichting werd in 1996 opgestart om een brug slaan tussen jonge kunstenaars, het bedrijfsleven, de overheid en het publiek.
De Parkstad Limburg Prijs is een kunstprijs voor jonge Limburgse kunstenaars uit Belgisch- en Nederlands Limburg. Daarbij wordt ondernemers uit het bedrijfsleven gevraagd om via de stichting kunst te kopen van jonge veelbelovende kunstenaars die voor de prijs in aanmerking komen. Een
gekwalificeerde en professionele jury beoordeelt het werk van de vele tientallen deelnemers en nomineert maximaal acht kunstenaars. De winnaar ontvangt EUR 10.000 om zich verder te bekwamen. Daarnaast wordt er een grote tentoonstelling in samenwerking met SCHUNCK* samengesteld en verschijnt er
een catalogus met werken van de genomineerden en uiteraard de winnaar.

Eerdere winnaars PLP

1996 - Paul Devens (toen nog Landgraafprijs)
2000 - Hadassah Emmerich
2004 - Bas de Wit
2008 - Caroline Coolen
2013 - Jeroen van Bergen

[IMG][IMG]