Ministerraad van 22 april 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 22/04/2016

De ministerraad vergaderde op vrijdag 22 april 2016 volgens de elektronische procedure onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Wettelijke namen van de hulpverleningszones

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een ontwerp van koninklijk besluit goed over de vaststelling van de territoriale afbakening van de hulpverleningszones.

* Stemrecht van Belgen in het buitenland voor federale en Europese verkiezingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed met wijzigingen over het stemrecht van Belgen in het buitenland voor de verkiezing van de Kamer van
volksvertegenwoordigers en het Europees Parlement.

* Tussenkomst van Finexpo in een aanvraag voor exportkrediet

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een aanvraag voor exportkrediet voor de Dominicaanse Republiek goed.

* Spreidingsplan voor opvangplaatsen tussen de gemeenten - Tweede lezing

De ministerraad keurt in tweede lezing een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de criteria vastlegt voor de evenwichtige spreiding van de opvangplaatsen voor asielzoekers tussen de gemeenten.

* Dossiers over Regie der Gebouwen

De ministerraad gaat op voorstel van minister belast met Regie der Gebouwen Jan Jambon akkoord met vier dossiers over de Regie der Gebouwen.

* Budgettaire dekking van civiele crisisbeheersingsmissies in 2016

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een ontwerp van koninklijk besluit goed over de budgettaire dekking van civiele crisisbeheersingsmissies in 2016.

* Plan voor de strijd tegen sociale dumping en sociale fraude

De ministerraad keurt het plan voor de strijd tegen sociale dumping en sociale fraude goed.

* Nationale erkenning van de slachtoffers van de terreurdaden van 22 maart 2016

Precies een maand na de aanslagen van 22 maart 2016 in het Brusselse metrostation Maalbeek en in de luchthaven van Zaventem licht de federale regering de maatregelen toe om Belgische slachtoffers van terreurdaden te ondersteunen in hun verwerkingsproces. Er komt onder meer een statuut van
nationale erkenning voor slachtoffers van terreurdaden, en er wordt proactief contact gezocht met de slachtoffers en hun nabestaanden om hen te begeleiden naar de gepaste ondersteuning.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden