De Eerebegraafplaats in Bloemendaal lanceert digitale app

dinsdag 12 april 2016 11:30 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Stichting 1940-1945

372 Verzetsdeelnemers uit de Tweede Wereldoorlog liggen begraven op de Eerebegraafplaats in Bloemendaal. Om alle informatie over de Eerebegraafplaats toegankelijker te maken, is vanaf nu een digitale app te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store.

In de app staan 372 biografieen met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Op 22 april om 14.00 uur wordt de app officieel gelanceerd op de Eerebegraafplaats in Bloemendaal door wethouder Heijink van de gemeente Bloemendaal. Dit wordt gevolgd door een korte lezing door Hans Goedkoop, presentator van tv-programma Andere Tijden.

De app is gemaakt in opdracht van Stichting 'De Eerebegraafplaats te Bloemendaal' en mede mogelijk gemaakt door het vfonds en de Stichting Democratie en Media.

*

*

*

*