SPUI25 op Locatie: Een woord een woord

22apr2016

17.00 - 18.00

SPUI25 op Locatie: Een woord een woord

In samenwerking met Uitgeverij De Bezige Bij

22apr2016 17.00 - 18.00

Lezing

De feestelijke boekpresentatie van Frank Westerman, 'Een woord een woord', een zoektocht naar een weerwoord op terreur. Met Frank Westerman en Dorine Holman.

Als kind maakte Frank Westerman de Molukse treinkapingen van dichtij mee. Als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. In `een woord een woord' voert hij de lezer mee naar een reeks spraakmakende gijzeldrama`s van Bovensmilde tot Beslan. Frank Westerman test de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Om ook aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel?

Op 22 april gaat de auteur in gesprek met Dorine Holman over (de totstandkoming van) dit boek.

Over de sprekers

Frank Westerman is auteur van grote bestsellers als De Graanrepubliek, El Negro en ik en Stikvallei. Zijn werk verschijnt in zestien talen. Zie ook frankwesterman.nl.

Dorine Holman organiseert literaire festivals, culturele evenementen en interviewt schrijvers. Zie ook dorineholman.nl.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

* www.spui25.nl

Let op: Dit programma vindt plaats in het `OBA Theater` van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, 7 e etage (5 minuten lopen vanaf Centraal Station Amsterdam); Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.

Gepubliceerd door Spui25