Het Museumparkticket is er weer

Persbericht

Het Museumparkticket is er weer!

Kunst, natuur en architectuur op loopafstand

20 april 2016

Het Museumparkticket, het gezamenlijke toegangsbewijs voor de vijf culturele instellingen aan het Rotterdamse Museumpark, is weer verkrijgbaar. Dit voordelige ticket biedt kunst, cultuur en architectuur op loopafstand en geeft met aanzienlijke korting eenmalig toegang tot Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en Het Natuurhistorisch. Daarnaast biedt het ticket korting in enkele museumwinkels en -restaurants waaronder het Bilderberg Parkhotel en het Kunsthalcafe.

Het Museumparkticket, dat in 2012 als pilot begon, is vooral populair bij toeristen uit binnen- en buitenland die in korte tijd willen genieten van het brede culturele aanbod in het Museumpark. De Museumparkinstellingen spelen, met een hogere oplage van het ticketboekje en meer verkooplocaties, in op de toegenomen interesse vanuit binnen- en buitenland voor de stad Rotterdam. Met deze extra service voor publiek profileert het Museumpark zich als cultureel podium van de stad, waar op het gebied van kunst, design, mode, architectuur en natuur altijd een keur aan (inter)nationale tentoonstellingen te zien is.

Bekijk hier de trailer

Het Museumparkticket is ook een ideaal (relatie-)geschenk en een originele cadeau! Het ticket kost EUR 27,50 en is een jaar geldig. Bezoekers besparen hiermee minimaal EUR 24,- ten opzichte van de reguliere toegangsprijzen van de instellingen. Het ticket is te koop bij alle deelnemende musea en bij de verkooppunten van Rotterdam Info (Coolsingel 197 en Stationsplein 20). Binnenkort is het Museumparkticket ook online te bestellen via de Rotterdamse Museumknop, het gezamenlijke online platform voor museumtickets in Rotterdam en via de websites van de verschillende musea. Het Museumparkticket is een gezamenlijk initiatief van Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld, Chabot Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en Het Natuurhistorisch.

Partners van het Museumparkticket zijn Bilderberg Parkhotel, Kunsthalcafe, NAi Boekverkopers, Chabot museumshop en Museumwinkel Het Natuurhistorisch. Het initiatief wordt gesteund door Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners.