Verbreding Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters 2016-2017 | www.avs.nl

Met de regeling Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters van OCW kunnen pabo-afgestudeerden, universitaire studenten en promovendi subsidie aanvragen voor een masterstudie. Nieuw is dat nu ook de universitaire lerarenopleiding informatica, de hbo master Pedagogiek en de masters Onderwijskunde en Pedagogische Wetenschappen in aanmerking komen.

Er is een tekort aan docenten Informatica in het voortgezet onderwijs en daarom investeert het ministerie van OCW mee in de opleiding van leraren. Universitaire studenten die na hun bachelor of master een universitaire lerarenopleiding of educatieve master in het schoolvak informatica gaan volgen, ontvangen een studiebeurs van 5000 euro.

De Tegemoetkoming studiekosten onderwijsmaster van 5000 euro bestond al voor de vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Recent afgestudeerde universitaire studenten en promovendi die een eerstegraads bevoegdheid gaan halen voor Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks of Latijn kunnen een eenmalige tegemoetkoming aanvragen van 3000 euro.

Van 1 augustus tot en met 31 oktober kunnen studenten de tegemoetkoming aanvragen bij DUO. Meer informatie over de voorwaarden, de aanvraagprocedure voor deze regeling, arbeidsvoorwaarden en werkomgeving in het voortgezet onderwijs en over de universitaire lerarenopleidingen is te vinden op www.mastersvoorhetvo.nl