Stationsomgeving Schellebelle is volledig vernieuwd

Vandaag 22 april 2016 werd de vernieuwde stationsomgeving van Schellebelle officieel geopend. De stopplaats Schellebelle is functioneel en duurzaam heringericht en reizigers kunnen er vlot van fiets of auto op de trein overstappen. Deze vernieuwing is een belangrijke comfortverhoging voor de klanten. NMBS investeerde 1,2 miljoen euro in de nieuwe onthaalinfrastructuur en de gemeente Wichelen zorgde voor de groenaanleg en de openbare verlichting.

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de stationsomgeving Schellebelle startten in voorjaar 2015 met de sloop van het oude stationsgebouw, de goederenloods en het voormalig seinhuis. Nu, een jaar later, zijn de werkzaamheden klaar.

De klanten kunnen comfortabel wachten in de nieuwe afgesloten wachtruimte met zitbanken en automatische schuifdeuren. Zij kunnen terecht aan de automaten voor treintickets en drankjes. De nieuwe wachtruimte is geintegreerd onder de luifel van de nieuwe fietsenstalling. Op het dak zijn 48 zonnepanelen geplaatst die o.a. zorgen voor de verlichting van de stopplaats.

Aan beide kanten van de sporen zijn er nieuwe overdekte fietsenstallingen voor in totaal 294 fietsen. De nieuwe fietsenrekken bieden voldoende ruimte en een maximale bescherming tegen beschadiging en vandalisme. De overkappingen zorgen voor de nodige beschutting, gecombineerd met openheid voor meer sociale controle. Dit voorjaar worden nog bewakingscamera's geplaatst.

Naast het perron is een nieuwe parking aangelegd voor 108 auto's. NMBS hecht veel belang aan de mobiliteit van haar klanten. Wanneer stations goede parkeervoorzieningen hebben, zullen reizigers ook sneller de stap zetten naar het openbaar vervoer.

Ook de onderdoorgang, de trappen en de trapoverkappingen zijn volledig vernieuwd. Zo kunnen de reizigers op een comfortabele en veilige manier de perrons bereiken. Perron 1 werd al in 2014 vernieuwd en verhoogd. NMBS streeft ernaar om alle perrons te verhogen naar een comfortabele 76 cm. Ook perron 2/3 zal in de toekomst worden verhoogd. Bij de vernieuwing van de trap uit de onderdoorgang is hiermee al rekening gehouden.

De gemeente Wichelen zorgde voor de groenaanleg van de site en de openbare verlichting op de parking. Met de nieuwe onthaalinfrastructuur in de stopplaats Schellebelle wil NMBS haar reizigers zo comfortabel mogelijk onthalen in een aantrekkelijke stationsomgeving.