AXA Award voor Milena Pavlova

AXA Award voor Milena Pavlova

20 april 2016

Milena Pavlova heeft de AXA Award van EUR 250.000 ontvangen voor haar onderzoeksprestaties. Milena werkt als universitair hoofddocent Health Economics bij de vakgroep Health Services Research. De officiele uitreikingsceremonie zal in april 2017 plaatsvinden in Parijs, tijdens de AXA 2017 Annual Celebration.

Milena's onderzoeksportfolio omvat de coordinatie van een FP7 project, evenals deelname aan twee nieuwe projecten die door de Europese Commissie zijn gefinancierd, en daarnaast verscheidene kleinschalige onderzoeksprojecten gericht op ontwikkelingslanden. Ze is auteur en co-auteur van meer dan 80 academische publicaties, 11 promovendi hebben mede onder haar supervisie hun proefschrift verdedigd en momenteel begeleidt ze nog eens 10 promovendi. Milena is ook Section Editor bij BMC Health Services Research (bmchealthservres.biomedcentral.com).

De AXA awards stimuleren baanbrekende, wetenschappelijke productie, uitgevoerd door onderzoekers die volop in hun carriere staan en die door hun vakgenoten worden erkend om hun extreem hoge potentieel voor innovatie binnen hun vakgebied. De genomineerden worden op basis van hun CV gekozen en geselecteerd door het AXA Scientific Board. De ontvanger van de award mag het prijzengeld gebruiken om een twee- tot driejarig onderzoeksproject naar keuze te financieren.

De AXA Research Fund werd in 2008 opgezet als aanmoediging van wereldwijd vooruitstrevend onderzoek binnen verschillende disciplines, om zo risico's, uitdagingen en grote veranderingen die samenlevingen beinvloeden aan te pakken. Er zijn inmiddels 484 innovatieve onderzoeksprojecten gesteund in 33 landen.

Zie ook www.axa-research.org.