Kunstgras wint meer en meer terrein


Wolvega, 20160425 -- Meer en meer vindt het kunstgras zijn weg naar de particulier. Zijn we zo langzamerhand al gewend aan voetbal – en hockeyvelden van kunstgras, ook in de particuliere gazons heeft kunstgras zijn plekje gevonden. Kunstgras in de tuin staat dan ook garant voor een groene grasmat waar u geen omkijken naar heeft. Bij Kunstgras Direct wordt een enorm assortiment kunstgras en grastapijt aangeboden. Allerlei verschillende kwaliteiten kunnen daar worden bekeken in de proeftuintjes. Bent u niet in staat om zelf naar Wolvega te komen, dan biedt deze winkel/webshop u ook de mogelijkheid om kosteloos een staalaanvraag te doen.

Waarom steeds meer mensen voor kunstgras kiezen

Kunstgras kent vele voordelen ten opzichte van een echt gazon. Ten eerste levert het een flinke tijdsbesparing op. Met een kunstgras gazon hoeft er niet meer te worden gemaaid, bemest, beregend, kalk gestrooid of onkruid te worden gewied, wat al snel een flink aantal uren in de week zal schelen. Daarbij komt dan nog het feit dat vele tuinen schaduwrijk zijn, waardoor mos in natuurlijke gazons al gauw terrein wint.

Bij de aanleg van een kunstgras gazon is dat probleem verleden tijd. Af en toe vegen meer zal er niet nodig zijn.

Een tuin van kunstgras ziet er altijd goed uit

Het kunstgras van vandaag de dag heeft al dezelfde levensechte uitstraling als echt gras en ziet er altijd goed uit. Geen dode plekken of mos door te weinig zon, maar gewoon een altijd groen grastapijt. Dit maakt kunstgras dan ook de perfecte keuze voor tuinliefhebbers die weinig tijd hebben, maar er wel graag netjes bij zitten. Ook het feit dat het kunstgras jarenlang meegaat en dus een duurzaam product is, zal bij vele mensen meewegen in hun keuze voor kunstgras.

Kunstgras kent vele toepassingen

Behalve in gazons wordt kunstgras en grastapijt ook steeds meer gelegd op balkons en terrassen. Soms gaat het maar om een relatief kleine oppervlakte, maar door een groene bekleding wordt al snel een echt buitengevoel gecreëerd. Ook het gebruik van grastapijt heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt.  Het behaaglijke gevoel van tapijt wordt hierin gecombineerd met de natuurlijke uitstraling van een groen gazon. Ook op beurzen in de stands zien we dat deze kunstgras- en tapijtsoorten meer en meer worden toegepast. Dit niet in de laatste plaats doordat het ook nog eens in allerlei kleuren leverbaar is.