Nieuwegein goed op weg met elektrisch rijden


Nieuwegein goed op weg met elektrisch rijden

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

maandag, 25 april 2016

Openbare oplaadpalen in Nieuwegein

De komende maanden komen er nog veertien openbare oplaadpalen bij, waarmee het totale aantal laadpalen dit jaar uitkomt op 53. Deze zijn aangevraagd op verzoek van elektrische rijders. De oplaadpalen worden dus daar geplaatst waar er behoefte is.

Hoe kunt u een oplaadpaal aanvragen

De oplaadpalen kunnen aangevraagd worden via een marktpartij (www.openbaarladen.nl/nieuwegein). Aan de oplaadpalen wordt Nederlandse groene stroom geleverd. Binnenkort wordt ook een slimme laadpaal gerealiseerd die opgeslagen energie in de accu kan terug leveren.

Nieuwegein staat op de tweede plek (na de stad Utrecht) in de provincie als het gaat om dekking voor het opladen van elektrische auto's. Met 49 openbare laadpalen is Nieuwegein goed voorbereid op de vraag naar elektrisch rijden nu en in de nabije toekomst. Landelijk staat Nieuwegein in de top
20. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Goed voor het milieu

Elektrische auto's zijn schoon, stil en leveren direct een bijdrage aan de kwaliteit van onze leefomgeving. Met het overstappen naar een schoon vervoersmiddel helpt u mee aan een klimaatneutraal Nieuwegein in 2040.

Meer informatie www.nieuwegein.nl/elektrischrijden.