Weblog: Kunstkeet


Eric van Oosterhout

Achteraf gezien hadden we geluk. In Den Haag zeggen ze dan: "jij komt nog eens van geluk onder de tram" (leuke quizvraag: welke bekende architect kwam er letterlijk onder de tram?).

Wij hadden geluk, omdat we dit weekend zouden overnachten in een keet. Ik annuleerde de boeking, omdat ik zondagochtend al om half negen het startschot mag geven voor een ATB-tocht. Dan is het niet zo heel handig en gezellig om een Keetarrangement te boeken. Achteraf gezien hadden we geluk,
want de nachttemperatuur kwam verraderlijk dicht bij het vriespunt.

Maar ik slaag er wel in om aanwezig te zijn bij de officiele opening van dit project op zaterdag. We zijn op De Boerhaarshoeve bij Grolloo. Buiten staat een van de vier Kunstketen: de Cuby-keet. Het zijn van oorsprong keten, zoals die wel worden gebruikt bij bouwwerkzaamheden of bij de
plantsoenendienst. Deze keten zijn beschilderd door professionele kunstenaars. Bovendien mogen ze worden geplaatst op maar liefst elf bijzondere locaties in Aa en Hunze. Bijvoorbeeld: het Torenveen, het Gasselterveld, het Elpermeer en het Grolloerveen.

Na een toelichting van de initiatiefnemers mag ik met Staatsbosbeheer een handtekening zetten voor het project. Dat doe ik graag. Want we zijn weer een project rijker dat de natuur en kunst dichter bij de mens brengt. Meer info: www.kunstketen.nl.

P.s.: de verongelukte architect was Gaudi, de bouwheer van de Sagrada Familia in Barcelona.

kunstkeet

kunstkeet

Wilt u reageren op mijn weblog? Mail dan naar evoosterhout@aaenhunze.nl.