Gemeentebestuur bezoekt partnergemeente - gemeente Heerde


Op zaterdag 23 april bezochten de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Heerde de Duitse partnergemeente Balve. Met dit bezoek werd de onderlinge band tussen de gemeenten verstevigd. De deelnemers kijken met een tevreden gevoel op het bezoek terug.

Tijdens het bezoek werden bezoeken afgelegd aan een aantal belangrijke bezienswaardigheden van Balve, zoals de Balver Hoehle (een grot die voor allerlei activiteiten wordt gebruikt, zoals stadsfeesten, concerten enzovoort) en het slot Wocklum. Maar belangrijker dan deze bezoeken waren de
ontmoetingen die ondertussen plaatsvonden, en waarin veel kon worden uitgewisseld en van elkaar geleerd over onderwerpen die in de beide gemeenten spelen en de verschillende werkwijzen van beide gemeenten.

Partnerschap

Het partnerschap tussen Heerde en Balve bestaat al sinds 1978. Begin 2015 is het partnerschap gewijzigd tot een bestuurlijk partnerschap. Voor die tijd was het vooral iets van en voor de bevolking van de gemeenten.

Bijzonder is dat Balve jaarlijks deelneemt aan de Dodenherdenking op 4 mei in Heerde. Eens in de vijf jaar houdt de burgemeester van Balve daarbij een toespraak. Dit zal ook dit jaar het geval zijn.