EUR 50.000 van Roparun voor goede doelen - Gemeente Zutphen


Woensdag 20 april ontvingen 7 goede doelen die zich inzetten voor palliatieve zorg voor mensen met kanker een geldbedrag van wethouder Coby Pennings. De gemeente Zutphen had EUR 50.000 te verdelen. Dit bedrag won Zutphen in 2015 als `Zutphen beste doorkomststad van de Roparun'.

De goede doelen zijn Buurtzorg, de afdeling Oncologie van Gelre Ziekenhuis Zutphen, Stichting Vrienden van het Gelre Ziekenhuis, Buurtzorghuis Warnsveld, Cafe doodgewoon, Hospice Zutphen en Stichting Noaberhulp.

Van zorgbedden tot iPads

In de afgelopen periode heeft een werkgroep de verschillende aanvragen van de goede doelen bekeken en in overleg met de Stichting Roparun de EUR 50.000 verdeeld. Dankzij de bijdragen:

* krijgt Buurtzorghuis Warnsveld 4 nieuwe zorgbedden
* kan Gelre Ziekenhuizen op de afdeling oncologie verschillende zaken aanschaffen voor patienten
* krijgt Hospice Zutphen onder ander een voorziening om clienten in bed te kunnen douchen
* krijgt Stichting Noaberhulp een bijdrage voor het aanschaffen van ondersteuningspakketten voor terminaal zieken
* kan Buurtzorg spullen aanschaffen voor handmassages
* koop Stichting Vrienden van Gelre Ziekenhuizen 5 iPads voor kinderen met kanker
* krijgt Netwerk Palliatieve Zorg een bijdrage voor het organiseren van een Cafe Doodgewoon, bijeenkomsten voor ongeneeslijk zieken en hun familie.

Roprarunnerstad 2015

De Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam met als doel geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. De route Hamburg - Rotterdam komt sinds enkele jaren op de avond van 1e Pinksterdag door Zutphen. Bij de verkiezing `Roparunnerstad van het jaar'
mogen de deelnemende Roparun teams stemmen op de gemeentes die in hun ogen de leukste doorkomsten hebben georganiseerd. In 2014 won Zutphen de 2e prijs (EUR 25.000) en in 2015 de 1e prijs, EUR 50.00.

Roparun 2016

Ook dit jaar komt de Roparun met Pinksteren door Zutphen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Meer informatie: Roparun.nl.