Flexteam houdt verdachten drugshandel aan


Flexteam houdt verdachten drugshandel aan

Laatste update:
25-04-2016 | 14:13

Den Haag - In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 april hield het Flexteam Den Haag Centrum meerdere verdachten aan op verdenking van de handel in verdovende middelen. Een van hen, een 24-jarige Hagenaar, is een bekende veelpleger waarop vanuit het district Den Haag Centrum een
persoonsgebonden aanpak wordt toegepast.

Het team heeft de 24-jarige Hagenaar al langer in het vizier en startte een onderzoek naar zijn `handel en wandel`. Gaande het onderzoekt rees het vermoeden dat de Hagenaar zich met een aantal anderen bezig hield met de handel in en uitvoer van verdovende middelen.

De verdachte werd in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 april aangehouden bij grensovergang Hazeldonk. Ook de twee andere inzittenden, Hagenaars van 29 en 33 jaar, werden aangehouden. Naar aanleiding van de aanhouding werd in de woning van de 24-jarige in Rijswijk een doorzoeking verricht.
Daarbij werden onder andere een hoeveelheid cocaine en benodigdheden voor het verwerken van verdovende middelen aangetroffen. Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Flexteam

Het Flexteam Den Haag Centrum wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams in het centrum van Den Haag en de (districts-)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.

Persoonsgerichte Aanpak

De politie werkt in het Veiligheidshuis samen met haar partners in een persoonsgerichte aanpak (PGA). Door geprioriteerde personen naar een zorg- en/of justitieel traject te leiden wordt beoogd hardnekkige patronen van criminaliteit en overlast te doorbreken. Daarbij is niet alleen aandacht
voor de persoon zelf, maar ook voor zijn (gezins-)systeem met als doel te verhinderen dat de persoon opnieuw een strafbaar feit pleegt of ernstige overlast veroorzaakt. De politie heeft binnen de PGA een signalerende, adviserende, opsporende en handhavende rol.