Burgemeester ontsteekt op 5 mei het Vrijheidsvuur


Datum: 25 april 2016

[IMG]Ontsteking Vrijheidsvuur, 5 mei 2015

Bunnikse lopers brengen vuur vanuit Wageningen naar Bunnik

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland, dit jaar 71 jaar geleden. Precies om 00.00 uur wordt in Wageningen het Vrijheidsvuur ontstoken. Vervolgens wordt dit vuur door groepen uit heel Nederland naar hun eigen woonplaats gebracht.

Ook dit jaar brengen lopers van Loopgroep Bunnik het vuur naar Bunnik. Zij lopen in de nacht van 4 naar 5 mei in estafettevorm van Wageningen naar Bunnik. De Loopgroep heeft in het parcours (gedeeltes van) de routes van de hardloopevenementen `Werkhoven Loopt', `Om Odijk' en `Bunniks Mooiste'
opgenomen. Postillion Hotel Bunnik sponsort dit jaar de catering voor de lopers wat zeer gewaardeerd wordt door de Loopgroep.

Programma

Rond 10.30 uur houdt burgemeester Ostendorp een korte toespraak, waarna hij de brandende fakkel overhandigd krijgt en het Bunnikse vrijheidsvuur zal ontsteken. De plechtigheid vindt plaats in de binnentuin van zorgcentrum Bunninchem, Burg. v.d. Weijerstraat 26 in Bunnik. Het Bunnikse
seniorenkoor 'SingIn' en fanfare Excelsior uit Cothen zorgen voor de muzikale omlijsting.

Burgemeester Ostendorp: "Ik ben verheugd dat we ook dit jaar in Bunnik onze vrijheid kunnen vieren. Het is belangrijk om dit gezamenlijk te doen. Fijn dat ook dit jaar een aantal enthousiaste lopers van de Loopgroep het vuur gaat ophalen. Ik zal met veel genoegen het Vrijheidsvuur ontsteken.
Ik wens de lopers en degenen die hen ondersteunen veel succes. Graag nodig ik belangstellenden uit om de plechtigheid in Bunninchem bij te wonen".