Gemeente Stadskanaal - Goede resultaten bij scheiden plastic en dran..


RSS
Plastic afval

Inwoners van de gemeente Stadskanaal scheiden 85% van het plastic verpakkingsafval en drankenkartons op de juiste manier.

Dat blijkt uit een analyse van dit afval. Het resultaat is zeer positief. Landelijk wordt een norm van 75% gehanteerd.

De overige 15% van het afval in de speciale zakken bestond uit bijvoorbeeld plastic speelgoed, hard kunststof en zakken met folie aan de binnenkant zoals chipszakken. Dit afval hoort niet bij plastic verpakkingsafval, maar bij het restafval.

De gemeente heeft de analyse uitgevoerd nadat de gecombineerde inzameling - plastic verpakkingsafval en drankenkartons in een zak - een jaar geleden van start is gegaan. Voor de analyse heeft de gemeente uit het ingezamelde afval een monster getrokken.

Nieuwe afvalzak voor drankenkartons en plastic

Voor inwoners zijn nieuwe zakken beschikbaar voor de drankenkartons en plastic verpakkingsafval. De zakken zijn steviger dan voorheen en gemaakt van 100% gerecycled plastic. De komende periode mogen zowel de `oude' als de nieuwe zakken aan de weg worden gezet. De gemeente haalt het afval twee
keer per maand huis-aan-huis op. De ophaaldagen zijn te vinden op mijnafvalwijzer.nl of in de gratis Afvalwijzer app. Bestellen van de gratis afvalzakken kan op www.zakkenbestellen.nl .