Aanrijding tussen gevluchte verdachte en politievoertuig


Aanrijding tussen gevluchte verdachte en politievoertuig

Laatste update:
25-04-2016 | 17:51

Gemert - Een verdachte jongen uit Gemert werd maandagmiddag 25 april tijdens zijn vlucht aangereden door een auto van de politie. De jongen is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten kregen een melding van een poging diefstal van een bromfiets aan het Pastoor Poellplein in Gemert. Toen ze ter plekke kwamen betrapten ze daar twee jongens die aan het slot van een bromfiets aan het morrelen waren. Ze spraken hen aan en controleerden hun identiteitsbewijzen. Plotseling
nam het tweetal de benen. Een van hen, een 13-jarige jongen uit Gemert, kon direct aangehouden worden. De tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Gemert, zag kans om te vluchten. Een agent ging met de auto achter de weggerende verdachte aan. Op de Pater Dr. Loffeldstraat zag hij de
verdachte. De politieauto kon hem helaas niet meer ontwijken, waardoor een frontale aanrijding ontstond. De verdachte is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De Pater Dr. Loffeldstraat in Gemert is afgezet voor onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk.
Dit gebeurd door de politie van de Eenheid Limburg. De 13-jarige verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.