Slecht weer zorgt voor vakantie-onwaardige spits


25 april 2016, 18:06

Ondanks dat een deel van het land meivakantie viert, is een maandagavondspits sinds november vorig jaar niet zo druk geweest als vanavond. Door het slechte weer staat er bijna 300 kilometer file. 30 november vorig jaar was het voor het laatst zo druk op maandagavond.

In het noorden van het land zorgden hagelbuien voor problemen op de A32. In totaal telde de VID vijftien ongelukken, waarvan er zeven alleen al op de A32 bij Grou gebeurden. In de rest van het land speelt regen het verkeer parten. De 'normale' files zijn daardoor langer. Ook zijn er meer
ongelukken gebeurd. De langste files staan in de Randstad en Brabant. De A9 (Velsen) en A58 (Best) springen er negatief uit. In beide gevallen zijn de files langer dan 10 kilometer.

Meer gedoe op komst

De komende dagen blijft het weer het verkeer parten spelen. Volgens het KNMI blijft er kans op hagelbuien. Vooral waar een forse hagelbui valt kan het verkeer kortdurend ontregeld worden door een dikke laag hagel. De VID vraagt automobilisten hun rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen.
Snelheid minderen helpt.

Zoals je ziet: de #A32 is nog altijd DICHT. Gelukkig smelt de hagel wel langzaam weg... (via @Teamverkeer_NN) pic.twitter.com/YHV8TBU4RH

* VID (@vid) 25 april 2016

Foto: (c) VID