Dinsdag: kans op gladheid door hagel


25 april 2016, 19:46

Na problemen op zondag en een zeer drukke avondspits op maandag zal het verkeer ook dinsdag te maken krijgen met het slechte weer. Van lente is voorlopig weinig te merken. Weggebruikers moeten ook dinsdag en de dagen daarna bedacht zijn op plotselinge verraderlijke gladheid door hagelbuien.

Maandagavond en -nacht

Er vallen buien, met daarbij hagel, onweer en mogelijk natte sneeuw. Ook trekt de wind (vooral in de kustprovincies) aan tot stormachtig. Wie vanavond nog de weg op gaat dient dus zeker rekening te houden met plotselinge gladheid en een stevige wind.

Dinsdag

Ook dinsdag zijn talrijke buien met hagel, onweer en natte sneeuw mogelijk. Helaas zal dan wederom het noorden van het land het meeste voor de kiezen krijgen. Door het slechte weer zal het rustige effect van de meivakantie (voor een gedeelte van Nederland) teniet worden gedaan.

Lokaal glad

De VID waarschuwt vooral voor het lokale karakter. Het ene moment is er niets aan de hand, terwijl het even verderop glad is. Voorzichtigheid is dus geboden, pPas de snelheid en het rijgedrag aan de omstandigheden aan.

De hagel leidde afgelopen zondag op diverse wegen tot problemen. De VID telde minimaal zes gladheidsongelukken. Maandag had de avondspits flink last van het slechte weer, als gevolg van de hagel telde de VID al minimaal 13 ongelukken op de snelwegen A7, A31 en A32. Daardoor liep de totale
filelengte behoorlijk op. Zelfs zo ver dat maandagavond de drukste maandagavond van 2016 was.

Foto: (c) VID