Minister-president Rutte en minister Bussemaker bij Hannover Messe

Nieuwsbericht | 18-04-2016 | 16:19

Minister-president Rutte en minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn maandag 25 april aanwezig bij de Hannover Messe, de grootste industriele beurs ter wereld. Het bezoek onderstreept de sterke band tussen de Nederlandse technologische industrie met Duitsland.

Tijdens een rondleiding langs drie Nederlandse paviljoens bezoekt de minister-president vernieuwende hightech bedrijven en is hij aanwezig bij de intentieverklaring tussen Nikhef (The National Institute for Nuclear Physics and High Energy Physics) en het Albert Einstein Instituut. De minister-president spreekt tijdens de opening van de Wissenstag, een conferentie over open innovatie binnen de Hannover Messe. Hij onderstreept de overtuiging dat innovatie juist tot stand komt als bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en de overheid samenwerkingsverbanden aangaan. Tot slot heeft hij een ontmoeting met minister-president Stephan Weil van Niedersachsen.

Minister Bussemaker richt zich tijdens haar bezoek aan de Hannover Messe speciaal op het onderwerp 'human capital': welke vaardigheden zijn nodig voor de beroepen van de toekomst en hoe trekken we een diversiteit aan toptalenten aan? De bewindsvrouw lanceert een nieuw NWO-programma dat tot doel heeft internationaal, wetenschappelijk, vrouwelijk toptalent aan te trekken. Ook is zij op de Wissenstag aanwezig bij de start van een project dat het Europese techniekonderwijs moet stimuleren. De Universiteit Twente zal met 300 middelbare scholieren naar de beurs komen en gaan daar in gesprek met de minister over studiekeuzes en het belang van technologie en innovatie voor de samenleving.

Voorafgaand aan zijn programma op de Hannover Messe dineert de minister-president op zondagavond met vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en start-ups.

De Hannover Messe 2016 vindt plaats van 25 tot en met 29 april en is met circa 6500 internationale exposanten de grootste innovatie- en technologiebeurs ter wereld. Jaarlijks ontvangt de beurs circa 200.000 bezoekers uit 70 landen. Er staan dit jaar ruim 120 Nederlandse exposanten op de Hannover Messe.