Rondje Nederland in de meivakantie (noord)

Regio Noord-Nederland: 30 april t/m 10 mei

Vanaf 25 april hebben de scholen in Nederland meivakantie. De ideale tijd om met het gezin, familie en vrienden een dagje op pad te gaan. Wij delen met u de leukste lente-uitjes in de regio Noord-Nederland van onder andere Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten en meer.*

Rondje Noord-Nederland tips voor de meivakantie

Amsterdam | World Press Photo Tentoonstelling

van 16 april tot en met 10 juli, 10.00-18.00 uur

World Press Photo organiseert jaarlijks de meest prestigieuze competitie voor professionele fotografen. De prijswinnende foto's worden verzameld in een reizende tentoonstelling, die wereldwijd door 3,5 miljoen bezoekers wordt gezien in ongeveer 45 landen.

Dit jaar vindt de tentoonstelling in Amsterdam plaats in De Nieuwe Kerk op de Dam, van 16 april tot en met 10 juli 2016. Meer informatie vindt u op de website van World Press Photo.

Amsterdam | Kunst voorbij Iraanse grenzen

Donderdag 5 mei, 13:00 tot 15:00 uur

Het Bob Vlakehuis is een kunst- en cultuurhuis voor gevluchte kunstenaars en musici in het hart van Amsterdam en een initiatief van kunst- en muziekliefhebber Bob Vlake in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Het werk van de Iraanse kunstenaars Nasr Azarmehr en Negar Kashian is te zien in de kunstgalerie van het Bob Vlakehuis.

Op donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag) organiseert het UAF een Vrijheidsmaaltijd in het Bob Vlakehuis. Tijdens de maaltijd vertellen de kunstenaars meer over de hun werk en hun nieuw hervonden artistieke vrijheid.

Van 13:00 uur tot 15:00 uur bent u harte welkom. De entree is gratis en aanmelden kan via e-mailadres evenementen@uaf.nl

Almere | Rondleiding bij Stichting AAP

In weekenden, vanaf 11.00 uur

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen bij Stichting AAP? Dat kan! Want speciaal voor deelnemers van de Postcode Loterij organiseert Stichting AAP rondleidingen in het weekend om 11.00 uur. De stichting vertelt u graag meer over de apen en hun werk.

Vanwege het belang van rust voor de, vaak getraumatiseerde, dieren is de minimum leeftijd voor de rondleidingen 12 jaar en zijn honden niet toegestaan. U kunt voor maximaal 2 personen tegelijk reserveren.

De rondleiding duurt ongeveer 1.5 uur en is grotendeels in de buitenlucht. Houd daarom rekening met de weersomstandigheden en trek makkelijk schoeisel aan. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail met daarin de routebeschrijving naar Stichting AAP in Almere. Schrijf u in via deze link .

Meppel & Hoogeveen | WNF kinderdag 'operatie olifant'

Zaterdag 30 april, van 11.00 uur - 16.00 uur

Op zaterdag 30 april organiseren vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds een speciale WNF kinderdag: 'operatie olifant' in Tuk (Steenwijk). Op deze dag staat het leven van de olifant centraal. Elke dag worden er in Afrika zo'n 100 olifanten gedood. Stropers jagen op hen voor hun slagtanden.

Samen met uw (klein)kinderen kunt u meer te weten komen over dit prachtige dier door verschillende spelletjes en quizzen te spelen, allemaal in het teken van de stoere viervoeter. Kinderen kunnen zich laten schminken, dierenmaskers maken en nog veel meer!

Entree is gratis. Meer informatie over de WNF kinderdag 'operatie olifant' vindt u op de website van het Wereld Natuur Fonds.

Heerenveen | Fietsexcursie Sud - Fryslan

Zaterdag 7 mei, van 13.30 uur - 16.30 uur

Altijd al de prachtige natuur rondom Heerenveen willen ontdekken? Op zaterdag 7 mei kan dit! Dan houdt natuurgids Oene Kromhout van der Meer van It Fryske Gea een 25 km lange fietstocht. Tijdens de fietstocht komt u langs de adellijke bossen van Oranjewoud, gaat u op zoek naar een oude verdedigingsschans uit de 80-jarige oorlog, bezoekt u de heide van de Ketlikerheide en zoekt u naar kikkers en padden in de amfibieentunnel van het Easterskar. Een afwisselende fietstocht voor iedereen!

U kunt zich aanmelden via het hoofdkantoor van It Fryske Gea tot een werkdag voorafgaande 12.30 uur via tel. 0512-381448 of via deze pagina.

It Fryske Gea valt onder het samenwerkingsverband LandschappenNL.

Natuurdag van OERRR| Natuurmonumenten

Zondag 1 mei, starten tussen 11:00 uur tot 15:00 uur

Gecamoufleerd over hindernissenbanen. Met blote voeten door de modder en veel meer avontuur. Op de Natuurdag van OERRR is dit in 's-Graveland op zondag 1 mei is het allemaal mogelijk!

Op landgoed Boekesteyn heeft Natuurmonumenten een route met allerlei activiteiten uitgezet. Van het vangen van een duizendpoot tot het maken van een mooie wandeling. Er is voor iedereen wat wils.

De OERRR Natuurdag wordt op verschillende locaties in het land georganiseerd. Kijk op oerrr.nl/natuurdag voor meer informatie en andere locaties. Deze dag is geschikt voor gezinnen met kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Meer informatie vindt u op de website van de Natuurmonumenten.

Nationale viering van de Bevrijding 2016 | vfonds

Donderdag 5 mei

Op 5 mei vieren we in Nederland dat we in vrijheid leven. We vieren de bevrijding in 1945 van de Duitse bezetting van Europa en van de Japanse bezetting van Azie. Al meer dan 70 jaar is het Koninkrijk der Nederlanden vrij van oorlog en onderdrukking.

Vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Om onze vrijheid te vieren worden er op donderdag 5 mei op 14 locaties in Nederland bevrijdingsfestivals gehouden. Weten of er bij u in de buurt een bevrijdingsfestival wordt gehouden? Bekijk hier waar u uw vrijheid kunt vieren.

Weten welke uitjes er in Zuid-Nederland zijn? Bekijk dan snel het aanbod aan dagjes uit.

*Voor een aantal genoemde uitjes geldt dat aanmelden verplicht is en/of dat er kosten zijn verbonden aan deelname. Vol = Vol. De Postcode Loterij is niet verantwoordelijk voor en kan niet garanderen dat er nog plaatsen beschikbaar zijn. Op de genoemde websites vindt u de laatste informatie.