Tweede voorronde Young Business Award op 25 april

vrijdag 22 april 2016

Emmen- Na een spetterende eerste voorronde van de Young Business Award in Hoogeveen wordt maandag 25 april alweer de tweede voorronde in Emmen georganiseerd. De selectiecommissie van de Young Business Award heeft dit jaar een zware taak gehad om uit meer dan 100 aanmeldingen 18 bedrijven te selecteren. Deze 18 bedrijven krijgen verdeeld over drie voorrondes de kans om in 60 seconden hun bedrijf voor een jury te pitchen. Na 60 zenuwslopende secondes bepalen de juryleden welke bedrijven door gaan naar de finale op 14 juni.

Eerste finalisten bekend

De eerste twee finalisten van Young Business Award 2016 zijn EC2C uit Hoogeveen en Athom uit Enschede. Zij zijn de eerste deelnemers die zich gaan voorbereiden voor de finale op 14 juni in het Atlas Theater in Emmen. Tijdens de finale strijden zij tegen elkaar en vier andere finalisten. De vier andere finalisten worden tijdens de voorrondes in Emmen (25 april) en Assen (9mei) bekend gemaakt. De winnaar gaat dit jaar naar huis met een prachtig kristallen award en de prijzenpot ter waarde van EUR12.500,--.

'Fantastisch'

Medeorganisator Niels Palmers kijkt terug op een geslaagde eerste voorronde. "Het was fantastisch. Het was een volle bak met 125 bezoekers. Er zaten mooie bedrijven tussen, met sterke pitches." Deze evenementen zijn niet mogelijk zonder de unieke samenwerking tussen lokale en provinciale partijen. Het resultaat zijn spraakmakende programma's waarin alles draait om het verbeteren van het startersklimaat.

BNR

Niels Palmers was donderdag 14 april live te gast bij BNR Nieuwsradio in het programma 'BNR Zakendoen Met' om te praten over de Young Business Award! U kunt dit fragment hier beluisteren.

Achtergrond

Dit initiatief is gestart in november 2013 door drie (oud)studenten (Niels Palmers, Roy Rocks en Stef Brandsma) van Stenden Hogeschool. Het doel van de stichting is om het klimaat voor start-ups in Noord-Nederland te stimuleren. De stichting biedt start-ups uit (Noord-)Nederland een podium dat ze verdienen. Jaarlijks reikt de stichting Young Business Award de onderscheiding Young Business Award uit. Op dit moment is het uitgegroeid tot een van de top drie start-up prijzen van Nederland.

Aanmelden als bezoeker

U kunt zich nog aanmelden als bezoeker voor de voorronde van 25 april in Emmen en 9 mei in Assen. Aanmelden gaat eenvoudig via hier