Romeinenweek tijdens de meivakantie

Romeinenweek tijdens de meivakantie

Publicatiedatum: 25-04-2016

Het zou de titel van een mooie avonturenfilm kunnen zijn: 'Indiana Jones en de Romeinse Helm'. Je kent hem toch wel, die onverschrokken archeoloog? Als Indy honderd jaar geleden in De Peel had rondgezworven, had hij hier de vergulde Romeinse helm kunnen opgraven, een van onze grootste bodemschatten ooit. Die werd immers in de Peel gevonden, gewoon tijdens het turfsteken! Nou ja gewoon... Van heinde en verre kwamen de mensen hem bekijken! En nu het mooie: tijdens de Romeinenweek (30 april t/m 8 mei) mogen jullie in Museum Klok & Peel opnieuw op zoek naar deze Romeinse helm!

In de meivakantie kunnen kinderen een interessante Romeinen-doe-tocht ondernemen. Ergens in het museum is een replica te vinden van de gouden Romeinse helm. Met een opdrachtenboekje doorkruisen ze het museum en komen onderweg allerlei Romeinse dingen tegen, zoals bijvoorbeeld antieke belletjes. Op het tuinplein krijgen ze een idee van een Forum Romanum - een Romeinse markt - waar ze van alles kunnen ontdekken. Deelnemers leren hoe Romeinen leefden en welke spelletjes Romeinse kinderen speelden.

Op zondag 1 mei en woensdag 4 mei zijn er extra activiteiten, zoals het bouwen van een maquette van een Romeinse wachttoren en Romeins pottenbakken. Hier kunnen kinderen zelf een potje maken zoals de Romeinen dat vroeger ook deden. Verder kunnen ze een fibula (mantelspeld) maken en op een archeologische opgraving zelf iets opgraven, dat in elkaar gezet moet worden. Op deze beide dagen kun je ook een Romeinse helm opzetten; leuk voor een foto! En wie van al deze activiteiten honger krijgt, kan zelf een Romeinse lekkernij bakken: honingteefjes!

Als je dat leuk vindt mag je verkleed als Romein naar het museum komen. Zo kom je tijdens je bezoek helemaal in de Romeinse sfeer. Andere museumbezoekers denken dan misschien wel dat je een echte Romein bent!

De entreeprijs voor kinderen (inclusief de doe-tocht) is EUR 5,-. Bij het verlaten van het museum krijgen ze een mooi potlood van het museum mee naar huis. Speciale aanbieding is een gezins- of seniorenpas voor 25 euro. Hiermee kunnen ouders of grootouders samen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot het eind van 2016 onbeperkt bezoeken.