Universiteitsdag UvA: oud-studenten duiken weer de wetenschap in

Universiteitsdag UvA: oud-studenten duiken weer de wetenschap in

25 april 2016

Alumni en medewerkers treffen elkaar op zaterdag 4 juni voor het 15de jaar op rij tijdens de Universiteitsdag van de UvA. In colleges en debatten duiken ze met elkaar in de wereld van de wetenschap.

Op het programma van het Kennisfestival dat 's middags plaatsvindt op en rond de Oudemanhuispoort, staan dit jaar onder meer minicolleges van Charles Majoie en Evelien Dekker over innovatieve behandelingen bij herseninfarcten en darmkanker, en een college van Liesbeth Zegveld over de civielrechtelijke verjaring van internationale misdrijven. In een Lagerhuisdebat gaat het na een inleiding door expert Sander Klous over de macht, mogelijkheden en risico's van Big Data. De filterbubbel - slimme algoritmes personaliseren de ruimtes die we op internet betreden steeds verder - staat centraal in een speciale editie van Room for Discussion.

Nieuw dit jaar op het kennisfestival is Jong UvA Talks!, een Engelstalige sessie om kennis te delen en te inspireren, gebaseerd op de TED Talks. Drie jonge, ambitieuze wetenschappers laten het publiek kennis maken met hun onderzoeksproject.

Sociale rol EU

Universiteitshoogleraar Frank Vandenbroucke geeft tijdens de opening van de Universiteitsdag `s ochtends in de Aula het college De sociale rol van de Europese Unie: tussen naiviteit en doemdenken. Hierin schetst hij de sociale agenda van de unie van morgen.

Er zijn culturele onderdelen zoals een roze stadswandeling over het heden en verleden van homotolerantie in Amsterdam en een rondleiding in de tentoonstelling over Amy Winehouse in het Joods Historisch Museum.

Universiteitsdag 2013

Teddyberen en haaien

In het Science Park Amsterdam is het altijd populaire Ouder-kindprogramma, met zestien onderdelen om uit te kiezen. Kinderen (en hun ouders) gaan aan de slag in workshops en met proefjes. Zo is er het teddyberenziekenhuis, een natuurkundekermis, een minicursus Russisch voor beginners en de workshop haaien snijden.

Scriptieprijzen

Tijdens de slotmanifestatie op de Oudemanhuispoort presenteren de zeven genomineerden voor de UvA-scriptieprijs in een minuut hun scriptie. Cabaretier en comedian Edo Berger presenteert het geheel.

* Meer informatie en het volledige programma

Zie het origineel.

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting