Kinderhulp benoemt Paula Hoogsteen uit Assen tot Geluk Ambassadeur

maandag 25 april 2016 15:24

Dit is een origineel bericht van Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp benoemt Paula Hoogsteen uit Assen tot Geluk Ambassadeur - Stijging kinderarmoede: per dag 26 nieuwe aanvragen voor Kinderhulp

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is in vijf jaar tijd gestegen tot een recordaantal van 421.000 in 2015. Dit betekent dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede leeft. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al ruim 55 jaar kinderen die in armoede opgroeien met financiele ondersteuning op het gebied van onderwijs, ontspanning en simpele dingen als een nieuwe fiets of een verjaardagscadeautje. Dagelijks ontvangen zij via maatschappelijke organisaties zo'n 26 nieuwe aanvragen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Drenthe alleen al kwamen er vorig jaar 293 aanvragen binnen. Kinderhulp helpt jaarlijks zo'n 100.000 kinderen en daar is veel geld voor nodig. Er zijn ruim 19.000 vrijwilligers actief en om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, benoemt Kinderhulp begin deze week 8 collectanten tot Geluk Ambassadeur. Paula Hoogsteen uit Assen was een van deze vrijwilligers en is daarmee ook een van de eerste die deze bijzondere titel mag dragen.

Paula werd aangedragen door regionaal cooerdinator Annet Wortelboer. Al 5 jaar organiseert Paula de plaatselijke collecte in de Assense wijk Peelo. Een wijk met vele straten die soms wat lastig te vinden zijn. Zo vertelt Paula: "Toen ik een keer de collectebussen rond bracht in de regen, kon ik een straat niet vinden. Een vriendelijke vrouw bood me wel haar jas, maar kon me helaas de weg niet wijzen. Later bleek het een straat verderop te zijn." Over haar inzet voor Kinderhulp vertelt Paula het volgende: "Ik heb altijd met kinderen gewerkt en gun alle kinderen geluk. Daarom is het zo belangrijk dat Kinderhulp er is." Regionaal cooerdinator Annet Wortelboer heeft Paula aangedragen: "Paula zet zich altijd voor honderd procent in, we zijn haar daar heel dankbaar voor!"

Collecteweken van start

De benoeming van de Geluk Ambassadeurs valt samen met de start van de Kinderhulp collecteweken. Dit jaar wordt er gedurende twee weken (24 t/m 30 april en 8 t/m 14 mei) gecollecteerd vanwege de meivakantie die verschilt per regio. Kinderhulp roept tijdens deze week heel Nederland op om een geluksmoment uit hun jeugd te delen via social media met gebruik van #kindergeluk. Daarnaast organiseren zij naast de 'offline' collecte dit jaar ook een online collecte. Via www.kinderhulp.nl/onlinebus kan er een digitale collectebus worden aangemaakt. Deze online collecte loopt tot en met 20 mei.

Ga voor meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de campagne #Kindergeluk naar www.kinderhulp.nl.

*

*

*

*