CDA wens in vervulling: Paleis Noordeinde open voor publiek

23 april 2016

Komende zomer gaan voor het eerst in de geschiedenis de deuren van Paleis Noordeinde open voor het publiek. Ook kan er een kijkje worden genomen in het Koninklijk Staldepartement. Afgelopen juni vroeg CDA-woordvoerder Michel Rogier de wethouder om Paleis Noordeinde, de koninklijke stallen en andere bekende Haagse monumenten en gebouwen open te stellen voor publiek. Rogier is dan ook erg verheugd dat men deze zomer Paleis Noordeinde en de stallen van binnen mag bewonderen.

Rogier: `'Wij mogen trots zijn op Den Haag met al zijn monumenten en kerken. Om de interesse voor de Haagse historie bij bewoners en bezoeker te behouden is het belangrijk om steeds weer nieuwe deuren te openen. Openstelling van unieke locaties als paleis Noordeinde en de Koninklijke stallen geeft Hagenaars een kans om een nieuw aspect en deel van de geschiedenis van onze stad te leren kennen. Ook zal het Den Haag nog aantrekkelijker maken voor toeristen en zullen ondernemers in het Hofkwartier profiteren van de openstelling.''

In 2010 vroeg het CDA al om het Catshuis open te stellen voor publiek. Op 29 maart, tijdens het Grondwet Festival konden bezoekers het 17^e-eeuwse Catshuis van binnen bekijken.