Amsterdamlezing: hoe berichten de media over Europa?

25 apr 2016 20.00 - 21.30

Lezing

Nog niet zo lang geleden speelde in de media Europa nog amper een rol. Nu is dat anders. Kort na het Oekraine-referendum van 6 april, en tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU en vlak voor de Britse referendum over eventuele uittreding uit de Europese Unie op 23 juni zal Rens Vliegenthart een overzicht geven van de wijze waarop radio, televisie en kranten over Europa berichten en hoe dat onze kennis van en mening over de EU beinvloedt. Kunnen we hier ook hoop uit putten?

Prof. dr. Rens Vliegenthart is hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij houdt zich bezig met de rol van de media in politiek en samenleving. Zijn onderzoek bevindt zich daarmee op het snijvlak van communicatiewetenschap, politicologie en sociologie. Hij schreef het boek U kletst uit uw nek. Over de relatie tussen politiek, media en de kiezer (2012, Bert Bakker).

Aanmelden

Gratis toegang, maar aanmelding is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen. Zie het origineel.

Tijd en locatie

20.00 - 21.30 (inloop vanaf 19.30) in de Theaterzaal (7e etage) van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, Amsterdam.

De Amsterdamlezingen

Tijdens de interactieve Amsterdamlezingen van de UvA vertellen hoogleraren over hun vakgebied en over de rol die de stad daarin speelt. De formule is als volgt: iedere spreker houdt een lezing van maximaal een half uur. Daarna gaat de spreker een uur lang over het onderwerp in gesprek met het publiek. Het thema is dit jaar: `Derde gouden eeuw.' Amsterdam wacht een positieve tijd: een derde gouden eeuw. Maar wat speelt er in de wereld om ons heen? Hoe gaat het verder met Europa?

Gepubliceerd door Universiteit van Amsterdam