In hoger beroep 4 jaar cel geeist voor gewapende overval op snackbar..


26 april 2016 - Ressortsparket

De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft in hoger beroep vier jaar cel geeist tegen een 35-jarige man uit Leiden. In de visie van het OM heeft hij zich samen met een ander schuldig gemaakt aan een gewapende overval op een snackbar in Leiden op 30 juni 2013.

In de zomer van 2013 vonden kort na elkaar enkele overvallen plaats op snackbars in Leiden. De politie startte een onderzoek en onder andere verdachte kon worden aangehouden. Hij kon worden gelinkt aan de overval op de snackbar op 30 juni 2013. Op de bewuste datum kwamen twee mannen rond 01.15
uur de snackbar binnen. Een van hen kwam op de vrouw die in de snackbar werkzaam was aflopen, plaatste een vuurwapen in haar nek en duwde haar richting kassa, daarbij roepende `maak open, maak open'. Ook een andere medewerker kreeg een vuurwapen in zijn nek geduwd. De vrouw maakte de kassa
open en er werden enkele honderden euro's weggenomen.

Verdachte heeft altijd ontkend. Pas heel recent heeft hij een bekennende verklaring afgelegd waarbij hij ook een excuus maakte richting de slachtoffers.

Desondanks vindt de advocaat-generaal dat een celstraf van aanzienlijke duur recht doet aan de ernst van het feit en de gevolgen voor de slachtoffers."De slachtoffers hebben doodsangsten uitgestaan. Verdachtes daad brengt naast persoonlijk leed ook maatschappelijke onrust teweeg."

De rechtbank veroordeelde de verdachte, conform de eis van de officier van justitie, tot dezelfde straf als die vandaag in hoger beroep is geeist. Verdachte stelde hoger beroep in tegen dit vonnis.

De medeverdachte is onherroepelijk veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Deel dit op

*