Echtpaar Zonderland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau


26-04-2016
" " Klik om te vergroten

Dinsdag 26 april ontving het echtpaar Nico Zonderland en Joke Zonderland-Hibma uit Minnertsga een Koninklijke Onderscheiding. Zij kregen uit handen van burgemeester Gerrit Krol de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nico Zonderland (64) was van 1993-2015 voorzitter van het Overkoepelend Orgaan(OO) het Bildt. Het OO ontwikkelde dorpsvisies, richtte een dorpenfonds op ter financiering van leefbaarheidsprojecten en voerde intensief overleg met de gemeente.

Sinds 1998 is hij mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de MFA in Minnertsga. Hij voerde het overleg met de gemeente en de aannemer en was cooerdinator van de vrijwilligers tijdens de bouw. Sinds 1999 is decorandus secretaris/vicevoorzitter en vrijwilliger bij de Kaatsvereniging Minnertsga.
Zonderland zorgde ervoor dat de bestuursstructuur werd gemoderniseerd en haalde de contacten aan met andere verenigingen. Van 2001 tot 2015 was decorandus actief voor Plaatselijk Belang Minnertsga. In 2015 nam hij afscheid als voorzitter.

Van 2004-2014 was Zonderland actief voor Voetbalvereniging Minnertsga. Hij was assistent-leider van het eerste elftal en schreef wedstrijdverslagen voor de website.
Sinds 2011 is de heer Zonderland ook actief voor de Stichting Nij Bethanie. Dit fonds ondersteunt activiteiten en verenigingen die zich inzetten voor ouderen en voor mensen met een beperking op het gebied van sport en cultuur.

Joke Zonderland-Hibma (64) is sinds 1988 vrijwilligster bij Kaatsvereniging Minnertsga. Mevrouw is lid van de kantinecommissie en verantwoordelijk voor de bestellingen, daarnaast draait ze ook bardiensten. Wanneer er activiteiten voor de club zijn dan betrekt decorandus speciaal mensen uit het
dorp hierbij die juist een steuntje in de rug nodig hebben, of die buiten de boot dreigen te vallen.

Sinds 1995 is mevrouw ook vrijwilligster bij de Voetbalvereniging Minnertsga en cooerdineert onder andere de schoonmaakploeg. Sinds 2006 is mevrouw Zonderland ook schoonmaakster bij de Protestantse Gemeente Minnertsga.