Politie zoekt naar hennepkwekerijen in Tilburg en Kaatsheuvel


Politie zoekt naar hennepkwekerijen in Tilburg en Kaatsheuvel

Laatste update:
26-04-2016 | 12:51

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg, Kaatsheuvel - De politie heeft maandag 25 april op drie locaties naar hennepkwekerijen gezocht. Het gaat om twee adressen in Tilburg en een woning in Kaatsheuvel.

Reuverlaan, Tilburg
In deze woning werd in een verborgen ruimte een NIET in werking zijnde hennepkwekerij zonder planten aangetroffen. Sporen wezen uit dat er weldegelijk gekweekt was. Er vond 1 aanhouding plaats.

Geffenstraat, Tilburg

In deze woning werd op de zolderverdieping in een kast een in werking zijnde kwekerij met 8 grote hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen.

Smallevaert, Kaatsheuvel

In deze woning werd op de zolderverdieping in een speciaal daarvoor gecreeerde ruimte een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met daarin 90 hennepplanten. Er vond 1 aanhouding plaats.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven dit via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M