RTV Utrecht staat stil bij de vrijheid


Donderdag 5 mei zendt RTV Utrecht de DocU: Dichtbij Vrijheid uit. In deze documentaire zoekt presentator Riks Ozinga uit hoe het anno 2016 met onze vrijheid gesteld is. Zaterdag 7 en zondag 8 mei zendt RTV Utrecht de DocU: Ongekend Bijzonder uit, waarin een groep nieuwe Utrechters in het
Centraal Museum herinneringen opdoet aan de periode waarin zij hun geboorteland noodgedwongen verlieten.

Donderdag 5 mei - DocU: Dichtbij Vrijheid
Hoe is het anno 2016 eigenlijk gesteld met onze vrijheid? Wat mogen we zeggen? Welke invloed heeft de komst van vluchtelingen op ons leven? En wat gebeurt er met je als je in gevangenschap moet leven? In de DocU: Dichtbij Vrijheid gaat presentator Riks Ozinga op onderzoek uit. In zijn
zoektocht stuit Riks op indrukwekkende verhalen die een bijdrage leveren aan het debat rondom onze vrijheid. Hij trekt de provincie in waar hij een aantal indringende ontmoetingen heeft met onder andere de Syrische vluchteling Tammar.

Zaterdag 7 en zondag 8 mei - DocU: Ongekend Bijzonder
Het Centraal Museum in Utrecht ontvangt een bijzondere groep bezoekers. Ieder van hen kwam ooit naar Nederland, omdat hun geboorteland niet veilig voor hen was. Aan de hand museumstukken uit de collectie van het Centraal Museum, nemen deze nieuwe Utrechters ons mee in hun verhaal.

Uitzending
De DocU: Dichtbij Vrijheid is donderdag 5 mei te zien bij RTV Utrecht. De DocU: Ongekend Bijzonder is in het weekend van 7 en 8 mei te zien. Na de uitzendingen zijn de documentaires online terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist.