Politie hard aan het werk voor Rijssen-Holten


Politie hard aan het werk voor Rijssen-Holten

Laatste update:
26-04-2016 | 13:53

Rijssen-Holten - In de TC Tubantia van maandag 25 april spreekt de gemeenteraad van Rijssen-Holten haar zorgen uit over de reactietijden. We hebben de raad en de burgemeester daarom uitgenodigd om eens langs te komen. We kunnen dan niet alleen vertellen over hoe we werken, we kunnen het dan
ook laten zien.

Hoewel we in de eenheid Oost-Nederland in 85 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse zijn bij noodgevallen, halen we in Rijssen-Holten dat cijfer niet. We hebben goed uitgezocht hoe dat komt en er zijn een aantal oorzaken.Zwaailicht

1. De overschrijdingen zitten in de gezondheids- en brandmeldingen; als de brandweer en/of de ambulance al ter plaatse zijn, dan rijden we niet door met zwaailicht en sirene. Dat heeft onder meer te maken met verkeersveiligheid.
2. Als er een incident in het gebied is, gaan daar een aantal van onze eenheden naar toe. Dat betekent per definitie dat de dekking in de rest van het gebied dan minder is hetgeen resulteert in langere aanrijtijden..
3. In de hectiek vergeten collega's wel eens door te geven dat ze aangekomen zijn op de plek des onheils. Begrijpelijk, maar dat is niet goed voor de cijfers. Dat melden werd trouwens enige tijd automatisch gedaan door de techniek, maar die technische faciliteit is nu helaas niet
beschikbaar.

Verbeteren

De politie begrijpt de zorgen over de aanrijtijden in de gemeente Rijssen-Holten maar we doen ons uiterste best om de reactietijden te verbeteren.

-Zo heeft de meldkamer een compleet overzicht over welke collega zich waar bevindt. Voor iedereen (tot en met de hoofdcommissaris toe) geldt, dat ze bij noodgevallen inzetbaar zijn.

-Agenten zitten niet in een bureau meldingen af te wachten; door de moderne technologie zijn veel agenten altijd op pad, om bijvoorbeeld bij mensen thuis aangifte op te nemen.

-Als we onderweg zijn, hebben we vaak telefonisch contact met de melder.