21 sollicitanten voor burgemeestersvacature Almelo


Gepubliceerd op 26 april 2016

21 personen hebben bij Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten hun interesse kenbaar gemaakt voor het ambt van burgemeester van Almelo. Tussen de sollicitanten zitten 4 vrouwen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 38 en 61 jaar.

Achtergrond sollicitanten

14 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur,

7 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 5 sollicitanten zijn lid van het CDA, 4 van de PvdA, 2 van D66, 2 van de VVD en 2 van een lokale politieke partij,

1 van de CU en 1 van de SP. van 4 kandidaten is de politieke kleur niet bekend.

Vacature

De sollicitatietermijn liep van 1 tot 22 april. De burgemeestersvacature in Almelo

is vrijgekomen omdat burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld per 14 december 2015 eervol ontslag is verleend. Zij blijft nog aan als waarnemer totdat er een nieuwe burgemeester voor Almelo is.

Hoe verder?

De gemeenteraad heeft op 29 maart het profiel voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal de Commissaris van de Koning op basis van het door de raad vastgestelde profiel een
selectie van kandidaten aan de vertrouwenscommissie voorleggen. Die commissie kan vervolgens aan het werk.

Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Almelo bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De procedure is erop gericht dat Almelo de nieuwe burgemeester in oktober kan verwelkomen.