Gemeente Vlagtwedde - Vijf Koninklijke Onderscheidingen in de gemeen..


RSS

Vandaag werden de heer Jan Peters (76) uit Ter Apel, de heer Jan Harm Borg (60) uit Bourtange, mevrouw Alie Noorlag (66) uit Vlagtwedde, de heer Aike Hemssems (68) uit Ter Apel en mevrouw Cornelia Oosterhof-de Jonge (74) uit Ter Apel Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van
Oranje-Nassau. Burgemeester Leontien Kompier reikte de onderscheidingen uit in de raadszaal van het gemeentehuis en in de PKN kerk in Ter Apel.

Alle vijf gedecoreerden hebben zich op bijzondere wijze als vrijwilliger ingezet en worden gekwalificeerd als personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd.

De heer Peters is al sinds 1976 actief als vrijwilliger. Zo heeft hij zich meerdere jaren ingezet voor de gemeente, was hij voor een langere periode vrijwilliger voor het Internationaal Folkloristisch Dansfestival SIVO en is hij sinds jaar en dag actief voor de promotie van Westerwolde.

De heer Borg zet zich al sinds 1982 in voor verschillende organisaties waaronder de Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs te Bourtange. Hij was actief voor de plaatselijke krant in Bourtange en is sinds 2009 voorzitter van de Stichting Oldtimervereniging.

Mevrouw Noorlag maakt zich sinds 1984 verdienstelijk als vrijwilliger voor verschillende organisaties, waaronder de Koninklijke Nederlandse Zwembond en het Israel Comite. Als voorzitter van het comite Uitwisseling organiseert zij uitwisselingen van jeugddelegaties met partnersteden in
Duitsland en Polen.

De heer Hemssems zet zich al meer dan dertig jaar in voor het Protestants kerkenwerk in Ter Apel, als penningmeester en als Kerkrentmeester. Als lid van de Commissie Roemenie onderhoudt hij een samenwerking met - en zamelt hij goederen en medicijnen in voor - de Roemeense kerkgemeenschap.

Mevrouw Oosterhof-de Jonge is sinds 1978 actief als vrijwilliger. Ruim tien jaar bij de peuterspeelzaal en in diverse kerkelijke functies, waaronder scriba bij de Gereformeerde kerk en later de PKN-kerk `De Regenboog'.

Gepubliceerd op: 26 april 2016